sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Suitsukepihkoista ja niiden maagisista ominaisuuksista


Suitsukepihkaa eli hartsia saadaan erilaisista havupuista. Ihminen eli ennen hyvin lähellä luontoa ja käytti sen antimiaan hyödyksi niin ruumiillisen kuin henkisen hyvinvointinsa avuksi. Kasvien käyttö henkisessä ja rituaalisessa merkityksessä on jo sadan tuhannen vuoden takaista. Aromaattisia kasveja pidettiin lahjoina jumalilta ja siten suitsukkeet siirtyivät uskonnolliseen asemaan. Rituaalisuitsukkeiden savun uskottiin ja uskotaan edelleen vievän rukoukset mukanaan ylös maailmankaikkeuteen.
Suitsukepihkaa poltetaan suitsukehiilen päällä. Hehkuvan hiilen päällä pihka sulaa ja tuottaa hyväntuoksuista valkoista savua. Pihkaa voit polttaa myös takassa kiven päällä tai nuotiolla.



LoitsuPuotiin on tulossa pian frankinsensi, mirha ja rituaali suitsukepihkaa 30g tinapurkeissa.
Muitakin alla mainittuja hartseja ja valmiita suitsukesekoituksia tulossa myöhemmin. Myös suitsukepihkaa saat LoitsuPuodista.


Mirha ~ Myrrh



Mirha on yksi pyhistä suitsukkeista. Mirhan polttaminen tuo rauhaa, rakkautta ja suojelua. Sitä harvoin poltetaan yksistään, joten sitä voi sekoittaa muiden suitsukepihkojen ja yrttien kanssa. Mirhaa poltetaan useinmiten frankinsensin kanssa ja sen voima kasvaakin, kun sitä polttaa muiden ainesosien kanssa. Tätä Isiksenkin temppeleissä poltettua pihkaa voit käyttää myös parantavissa loitsuissa ja meditaatiossa, pyhitetyn alueen puhdistamisessa ja energioiden nostattamisessa. Savulla voi puhdistaa, siunata ja pyhittää työkaluja, amuletteja sekä talismaaneja. Mirha tuo myös lohdutusta sureville.

Kopaali ~ Copal



Väli-Amerikan alkuperäisväestö kuten mayat ja atsteekit ovat käyttäneet vuosituhannet kopaalia rituaaleissaan. Shamaanit polttivat kopaalia ja hengittivät savua kommunikoidakseen jumaliensa kanssa. Kopaalin savu vie viestejä henkimaailmaan, erityisesti esi-isille.  Kopaalia käytetään puhdistus-, pyhittämis- ja siunausrituaaleissa ja se liitetään tulen elementtiin ja aurinkoon. Polta kopaalia rakkaus-, raha-loitsuissa tai vetämään haluttuja asioita puoleesi. Sitä voidaan käyttää myös rakkausloitsupussukoissa ja -suitsukesekoituksissa sekä ennustamisessa. Ehdoton suitsuke Samhainina! Meksikossa kopaalia poltetaan kirkoissa paljon ja erityisesti Kuolleiden Päivänä, jolloin esi-isiä ja edesmenneitä muistellaan ja juhlitaan. Silloin sitä poltetaan myös kodeissa auttamaan sieluja löytämään tiensä vuotuiselle vierailulle maan päälle. Kopaali muistuttaa frankinsensiä, mutta tuoksu on kevyempi ja sitruunaisempi. Kopaalin katsotaan olevan pyhä jumaluuksille ja on sopiva erityisesti jumalattaren / jumalattarien juhlinnassa.

Frankinsensi ~ Frankincense



Frankinsensilla, toiselta nimeltä olibaanihartsi, on henkistä merkitystä jo muinaisilta ajoilta. Kolme viisasta itämaan tietäjää toivat Jeesus-lapselle lahjaksi kultaa, mirhaa ja frankinsensiä. Tämä pihka, arvostettu kuin kulta, mainittiin useasti Vanhassa Testamentissa.  Frankinsensi on aromaattinen pihka, jota saadaan boswellia puista. Frankinsensia on löydetty egyptiläisen kuninkaan Tutankhamonin haudasta, joka kuoli vuonna 1323 eKr. Suitsuke sopii erityisen hyvin puhdistamiseen, siunaamiseen ja pyhittämiseen. Täydellinen pyhän tilan ja kehän luomisessa sekä rituaalien valmisteluissa, se luo rauhoittavan tunnelman. Kun frankinsensiä polttaa, se ei ainoastaan nostata tilan energioita vaan myös karkoittaa negatiivisuuutta. Sitä poltetaan myös meditaation apuna ja sitä voi lisätä mojoihin tuomaan menestystä. Polta frankinsensia menestyksellisiin hankkeisiin, suojeluloitsuissa ja se auttaa keskittymään ennustamisessa ja meditoinnissa. Polta uhrilahjana Beltanena, Lammaksena ja Yulena.

Dragon's Blood



Dragon's Blood, suomennettuna lohikäärmeen veri poistaa negatiivisuutta ja pahaa. Polta Dragon's Bloodia ennen kuin muutat uuteen kotiin ja sitä voi sekoittaa tässä tapauksessa myös kamferin kanssa. Naiset jotka toivovat kosintaa, kirjoittavat rakastettunsa nimen ruskealle paperin palalle, kirjoittavat oman nimensä sen päälle ja ripottelevat jauhettua dragon's bloodia sen päälle. Paperi taitellaan ja ja poltetaan muiden rakkautta tuovien yrttien kanssa suitsukehiilen päällä. Dragon's blood antaa potkua mille tahansa maagiselle työskentelylle. Pihkaa poltetaan suojelu, raha ja rakkausloitsuissa. Dragon's bloodista tehdään myös mustetta, jolla kirjoitetaan loitsuja.

Benzoin



Benzoin on peräisin styrax pensaasta ja poltettuna se tuo onnea ja rauhoittaa mieltä. Benzoinia voi käyttää myös kodin ja pyhän tilan puhdistukseen ja pitämään negatiiviset energiat loitolla. Voidaan käyttää oikeastaan kaikenlaisiin riitteihin, rituaaleihin, seremonioihin ja loitsuhin. Ripottele benzoinia kodin sisäänkäynnin luo suojelemaan ja pitämään ei toivotut ihmiset poissa.  Benzoinin poltaminen ennustushetkellä auttaa keskittymään ja kutsumaan paikalle hyviä henkiä. Voidaan käyttää myös meditoinnissa, se lisää tyyneyttä omassa energiatasossa ja ympäristössä.

Männyn pihka ~ Pine



Männyn pihkan polttaminen puhdistaa tilan negatiivisuudesta, maadoittaa ja suojelee. Käytä myös raha- ja hedelmällisyysloitsuissa. Siunaa kotisi tai työpaikkasi männyn tuoksulla. Männynpihkan tuoksu lievittää stressiä ja levottomuutta. Männynpihkaa on helppo kerätä itse luonnosta. Kerää vain kovettunutta pihkaa, koska tahmea männynpihka on kovin sotkevaa. Kovettunutta pihkaa on helpompi jauhaa morttelissa pienemmäksi.


Arabikumi ~ Arabic Gum, Acacia Gum




Akaasia puusta saatava pihka on kevyt aromaattinen tuoksu, jota käytetään puhdistukseen ja pyhittämiseen. Täydellinen pyhän tilan pyhittämiselle, kuten maagisen kehän ja alttarialueen. Puhdistaa alueen negatiivisuudesta ja nostattaa värähtelytasoa. Suitsuke on ideaali pyhittämään tavaroita ja paikkoja, jossa säilytät rituaalivälineitäsi ja muita pyhiä esineitä. Sitä käytetään myös suojelu, parannus, hedelmällisyys, runsausloitsuissa ja henkiseen maadoittamiseen. Arabikumia poltetaan santelipuun kanssa avamaan henkisiä keskuksia.

Kamferi ~ Camphor


Kamferia saadaan Aasiassa kasvavasta kamferipuusta, joka on Kuan Yinille pyhitetty puu. Kamferi poistaa tehokkaasti negatiivisia, ei toivottuja energioita ja puhdistaa tilaa. Enkelit ja muuta jumalalliset olennot pystyvät helposti olla sellaisessa paikassa, jossa kamferia poltetaan, mutta alemman tason olennot eivät. Se on yksi tärkeimmistä pyhistä aineista, jota tarjotaan kuun jumalattarelle uuden kuun aikaan kiitokseksi hänen yltäkylläisistä siunauksistaan. Se on myös yksi seitsemästä Buddhalle pyhitetystä aineesta. Kamferi on todella vahvaa, joten sitä käytetään pienissä määrin kerrallaan. Kamferia voi käyttää monella muullakin tavalla puhdistamiseen, polttaminen ei ole ainut käyttötapa. Kamferi toimii myös tuoksulampussa. Lisää lattianpesuveteen ja pese sillä negatiivisuus pois. Kamferia voi asettaa huoneen nurkkiin puhdistamaan tilaa. Kamferi muuttuu kaasuksi reagoidessaan ilman kanssa.
Pidä huolta tuuletuksesta ja pese ehdottomasti kätesi heti käsiteltyäsi kamferia. Pidä lasten ja eläinten ulottumattomissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti