torstai 19. kesäkuuta 2014

Loitsun Sinetöinti

Yksi kysytyimmistä asioista on liittynyt loitsussa käytettyihin jäljelle jääneisiin materiaaleihin.

Mitä niille tehdään?

Olen kirjoittanut tähän yhteenvetoa uuspakanoiden, eurooppalaisen noituuden ja afrikkalais-amerikkalaisen hoodoon tavoista hävittää loitsun jäämät. Jäämillä tarkoitetaan jäljelle jäänyttä kynttilänpätkää tai vahaa, käytettyä loitsujauhetta, suitsukkeen tuhkaa, paperilappua, johon toive tai rukous on kirjoitettu, uhrilahjoja, yrttejä ja muita loitsussa käytettyjä materiaaleja.

Itse asiassa jäämien hävittäminen oikealla tavalla on yhtä tärkeä osio magiassa kuin itse loitsun tekeminen. Vasta kun tähteet on hävitetty, loitsu on sinetöity. Muutoin loitsu jää vähän kuin puolitiehen. Vasta jäännösten hävittäminen saattaa loitsun loppuun ja pitää sen toiminnassa, että saavuttaisit haluamasi. Muista, että kaikki materiaalit joita loitsussa on käytetty, ovat täynnä energiaasi jota juuri käytit rituaalissasi. Jäänteet tulisi hävitettää siis kunnioitettavalla tavalla eikä vain heittää roskiin.

Loitsun jäämät kääritään seuraavana päivänä pieneen kankaanpalaseen tai kerätään paperipussiin. Osa noidista käärii jäämät alttariliinana toimineeseen kankaaseen. Jotkut käärivät jäänteet kangaspalaseen, jonka väri vastaa loitsua. Kangas kääritään nyytiksi, solmitaan langalla ja muutamalla solmulla vielä kiinni. Kankaanpalasen sisään tai paperipussiin voi ripotella vielä loitsuun sopivaa loitsujauhetta ja/tai voidella vastaavalla loitsuöljyllä.

Jos olet käyttänyt kiviä tai muita esineitä loitsussasi, voit vapauttaa jonkun ajan kuluttua niihin varatusta energiasta ja puhdistaa suolavedessä, Floridan Vedellä tms. jos aijot käyttää niitä myöhemmin toisessa loitsussa.

Joissain perinteissä kaikki vuoden aikana kertyneet loitsun jäämät kerätään pitkin vuotta yhteen erityiseen laatikkoon ja hävitetään Imbolcina 2. helmikuuta vuotuisessa puhdistuksessa.

Pyyntöpaperi

Paperilapulle kirjoitetut pyynnöt ja loitsut joko poltetaan loitsukynttilän liekissä ja tuhkat sekoitetaan sulan vahan sekaan tai haudataan irtonaisena muiden jäänteiden seassa. Pyyntöpaperin voi jättää myös polttamatta, taitella ja haudata sellaisenaan.

Maa

Jos uhrilahjat ovat orgaanisia, kuten hedelmiä, vihanneksia, tupakkaa, juomaa tai muuta maatuvaa, voit viedä ne ulos ja palauttaa takaisin luonnon kiertokulkuun. Puutarha on hyvä paikka tähän, erityisesti jos sinulla on komposti. Voit jättää uhrilahjat myös puunjuurelle ja jakaa ne luonnon kanssa. Uhratut jyvät, pähkinät, siemenet ja leipä maistuvat varmasti jollekkin muullekkin.
Omalle ulkoalttarilleni uhrattu leipä tai sämpylä katoavat aina parempiin suihin ja uhrattu juoma kutsuu muurahaiset juhlimaan.

Hyvä yleissääntö on se, että kun loitsulla on haluttu vetää jotain puoleensa tai halutaan pitää lähellä kuten siunaus, rakkaus, raha, terveys ja suojelu, jäänteet haudataan omaan pihapiiriin. Hautaa ne etuoven läheisyyteen, rappusten alle, puutarhaan, kukkapenkkiin tai kukkapurkkiin. Etupihalle haudatut jäänteet tuovat kaikenlaisia siunauksia, takapihalle haudataan silloin, kun halutaan sitoa tai säilyttää jokin asia lähellään.
Kun loitsu koskee karkoittavaa asiaa, haudataan loitsun jäänteet kauaksi omalta tontilta.


Kiitä maata sen avusta maagisessa työskentelyssäsi.


Ilmansuuntien voimaa apuna käyttäen hautaa jäämät idän suuntaan tuomaan siunauksia ja voimista sitä nousevan auringon voimalla. Laskevan auringon voima liitetään länteen, se poistaa ja heikentää ei toivotun asian vaikutusta.

Tuli

Tuli on voimakkaasti puhdistava ja myöskin tuhoava elementti. Kun loitsu koskee jotain, mikä halutaan hävittää ja lopettaa jonkin asian vaikutus, polta loitsun jäämät.

Osa uuspakanoista polttavat jäämät aina nuotiossa tai tulisijassa oli kyseessä minkä tyyppinen loitsu tahansa.

Vesi

Veden virtausta voidaan käyttää symbolisena elementtinä, kun loitsu koskee sellaista asiaa, joka halutaan kauemmaksi tai siirtymään pois tieltä. Heitä jäänteet vasemman olkasi yli virtaavaan veteen, mereen laskuveden aikaan, jokeen tai puroon ja kävele pois. Virtaava vesi vie ongelman mennessään.
Jos jokin asia halutaan pysäyttää tai saada jämähtäneeseen tilaan, loitsun jäämät voidaan upottaa suoveteen tai jäädyttää pakastimessa.



Paperipussiin tai kankaaseen käärityt jäämät voidaan piilottaa myös puun tai kivenkoloon. Puiden uskotaan vievän negatiivisuutta ja pahaa pois.



Hoodoo perinteen mukaan neljän tien risteys muodostaa maagisen kohdan, jolla on myös oma vartijansa. Muinaisessa Kreikassa Hermes hallitsi neljän tien risteystä, kun taas Hekate hallitsi kolmen tien risteyksiä. Länsi-Afrikassa Eshu-Elegbara hallitsee tienristeyksiä, kuten tekee hänen läntisen pallonpuoliskon inkarnaationsa Elegba, Papa Legba ja Exu. Brasiliassa hänen feminiininen vastineensa Pomba Gira hallitsee T-risteyksiä.
Neljän tien risteyksiin liittyvistä asioista voisi kirjoittaa vaikka ihan oman juttunsa. Kommentoikaa alle, jos haluaisitte lukea siitä lisää. :)

Jättämällä loitsun jäänteet paikkaan, jossa kaksi tietä risteävät toistensa yli, auttaa muuttamaan suuntaa tai avamaan tietä. Samalla tavoin kuin virtaavan veden luona, heitä jäänteet vasemman olkasi yli ja kävele pois taaksesi katsomatta.





So Mote It Be! Aho! Ashe! Amen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti