lauantai 30. toukokuuta 2015

Kiitollisuus Osana Maagista Työskentelyä

Sain eräältä asiakkaaltani hyvän kysymyksen, josta innostuin kirjoittamaan kokonaisen blogitekstin. Muotoilin ja tiivistin kysymystä hieman. Kysymys koskee magian avulla saatujen hyvien asioiden vastaanottamista ja vastatessani juttu rönsyili melko laajaksi! :)

"Mietin sitä, kun käytän puodistasi tilaamia öljyjä, saippuoita ym. ja niiden käytön kautta pyydän maailmankaikkeudelta itselleni jotain kuten suojelusta, onnea tai vaurautta. Miten paljon voi itselleen pyytää? Tuntuu niin runsaalta saada itselleen jotain hyvää. Mitä voin tehdä oman osuuteni kaiken hyvän edessä? Riittääkö vastalahjaksi se, että pyrkii suhtautumaan kaikkeen elolliseen, luontoon ym. hyvätahtoisesti ja kunnioittavaksi ja tekee pyyntönsä hyvällä tahdolla ja kunnioituksella? Etenkin nämä asiat mietityttävät materian toivomisen kohdalla, tuntuu lähes kohtuuttomalta toivoa itselleen materiaalista hyötyä."

Kuinka paljon voin pyytää?

Magian avulla voimme auttaa itseämme selvittämään ja ratkaisemaan vähäisempiä ongelmia ja kriisejä, joita kohtaamme henkilökohtaisessa elämässämme ja se voi auttaa laittamaan oman elämämme järjestykseen. Voimme muuttaa omaa elämäämme myönteisellä tavalla tehdessään pyynnön hyvällä tahdolla ja kunnioituksella eikä ole itsekästä harjoittaa magiaa omaksi hyväkseen, sillä se kohentaa samalla kaikkea ympärillämme olevaa.

Yltäkylläisellä maailmankaikkeudella ei ole rajoja, runsauden laki vahvistaa tämän katkeamattoman virran juoksun. Loppujen lopuksi ei ole rajaa kuinka paljon voi pyytää. Meillä kaikilla on yhtäläinen oikeus maailmankaikkeuden runsauden lähteen antimiin. Useammat meistä saattavat uskoa, että itselleen pyytäminen olisi jotenkin itsekästä ja että meidän tulisi aina ensin antaa toisille ennen kuin annamme itsellemme. Itse asiassa ainoa tapa antaa muille on, kun olet saavuttanut oman hyvinvointisi lähteelle ensiksi. Jos pyydät jotain, mutta et osaa vastaanottaa, et myöskään saa. Kiitollisuus avaa sydämemme runsauden laille.

Maailmankaikkeus on kuin loputon lähde, joka ei koskaan lopu ja kaikille riittää yllin kyllin. Se, että sinä saat, ei ole keneltäkään muulta pois. Tässä maailmankaikkeudessa on tarpeeksi saatavilla kaikille.
Jos ajattelet, että tyydyt vähempään ja sinulle riittää vähempikin, tai että et ole näiden siunauksien arvoinen tai saatat tuntea syyllisyyttä runsauden pyytämisestä, maailmankaikkeus antaa sinulle juuri sen verran kun koet olevasi arvoinen, sinulle annetaan juuri sen verran kuin olet tilannutkin. Et saa yhtään sen enempää etkä parempaa jos vähättelet itseäsi.

Olen monesti huomannut, että magian avulla saa sen verran kuin tarvitseekin. Se ei ole oikotie suurille raha-apajille vaan se helpottaa kiperissä tilanteissa. Monesti runsaus tulee meille monessa eri muodossa, ei pelkästään rahan muodossa.

Kiitollisuus ~ Manifestoinnin Sisin Olemus

Kun pyydämme asioita elämäämme kuten kumppanuutta, vaurautta, tukea ja rakkautta, unohdamme joskus kiitollisuuden tässä yhteydessä. Kiitollisuudella on kaksi tarkoitusta magian harjoittamisessa. Se osoittaa, että uskot täysin aikomukseesi ja sen toteutumiseen. Samalla avaudut vastaanottamaan apua ja myötävaikutusta ulkopuolisista, näkymättömistä lähteistä, joita ilman ilmentyminen näkyvässä ja fyysisessä maailmassa olisi mahdotonta.

On olemassa monta syytä, miksi meidän tulisi käyttää vähän aikaa maagisessa työskentelyssämme kiittääksemme maailmankaikkeutta ja jumaluuksia. Kun lasken siunauksiani, huomaan miten onnekas oikeasti olenkaan. Kiitollisuus avaa sydäntä, nostaa omaa värähtelytasoamme ja sallii lisää hyvien asioiden saapua elämääsi.


Kaikki liittyy tasapainoon. Jos olet saanut jotain mitä olet loitsun tai maagisen työskentelyn aikana pyytänyt, sinun tulisi lahjoittaa jotain takaisin, jotta tasapaino pysyy yllä. Jos työskentelet jumaluuksien kanssa, on tärkeä osoittaa kiitollisuutta myös heitä kohtaan, kun olet saanut pyytämiäsi asioita. Se on merkki siitä, että arvostat saamaasi.

Minusta se on huonon karman keräämistä, jos vain jatkuvasti ottaa, vaikka se olisi yltäkylläiseltä maailmankaikkeudelta ja antelialta jumaluuksilta. Mielestäni monet jumaluudet pitävät siitä, etteivät koe olevansa vain antajan roolissa vaan myös kiitettyjä ja arvostettuja.

Voit osoittaa kiitollisuutta saamastasi kaikesta hyvästä monella pienellä ja yksinkertaisella tavalla. Siten vedämme automaattisesti puoleemme lisää asioita joista olla kiitollinen.
Pidä pieni hetki päivässä, jolloin mietit asioita, joista olet kiitollinen ja mitkä asiat tekevät sinut iloiseksi. Voit kirjoittaa ne vaikka pieneen muistioon ylös. Siunausten laskeminen on tärkeää tehdä, sillä se muistuttaa meitä siitä, kuinka onnekkaita todella olemme. Monesta meistä itsestään selvästä asiasta voi oikeasti olla kiitollinen, kuten siitä että sinulla on koti, perhe ja sinun ei koskaan tarvitse olla nälissään. Tai ihan vaan vaikka siitä, että sinulla on toimiva pyykkikone, jolla voit pestä pyykkisi eikä sinun tarvitse pestä niitä käsin.

Kiitos on hyvin korkeavärähteinen sana. Lyhyt, mutta voimakas. Muista sanoa kiitos myös muille ihmisille. Kerro kuinka arvostat jotain, mitä he ovat tehneet hyväksesi.

Kun annat niin saat. Voit auttaa avuntarvitsijaa, antaa pienen summan sinua vähävaraisemmille ja apua tarvitseville. Vaikka antaisit vain 20 senttiä. Se on vähän, mutta lahjoittamisen ele, olet antanut omastasi. Monet alttarille jätetyt kolikot tulisikin lahjoittaa eteenpäin, eikä käyttää omiin tarpeisiin. Tätä kautta tulet saamaan hengiltä ja jumaluuksilta ohjausta ja edistyt omalla henkisellä polullasi.

Uhrilahjat

Monet luonnonuskovat uhraavat jumalille ja maailmankaikkeudelle kiitollisuuden osoituksena. Ruuan lahjoittamista jumaluuksille harjoitetaan normaalisti mm. buddhismissa, hinduismissa, navajo perinteissä, Balilla ja Afrikassa. Tätä harjoitetaan nykyään täälä meillä päin hyvin vähän, vaikka se kuuluukin pakanuuden ja luonnonuskontojen harjoittamiseen. Ennen vanhaan ruuan uhraaminen oli yleinen tapa. Uhrilahjat ovat fyysinen muoto kiitollisuudelle. Se voi olla pieni pala vastaleivottua leipää, lasi vettä, hedelmä, rommia, suitsuketta tai kukkia. Kuten olen aikasemminkin maininnut, henget palkitsevat pyhät teot. Jos sinulla ei ole varaa tarjota mitään, myös luonnosta kerätyt kuten luonnonkukat, siemenet, kivet, sulat ja marjat käyvät uhrilahjoiksi. Nämä ovat arvokkaita lahjoja, sillä olet käyttänyt aikaasi ja nähnyt vaivaa niiden keräämiseksi. Kyse ei ole siitä mitä tarjoat vaan, että tarjoat/uhraat. Näe vähän vaivaa, tee siitä käytäntö henkisellä polullasi.

Vaikka uhrilahjat tulisi tarjota syyttä, muusta kuin antamisen ilosta, ne annetaan yleensä eleenä. "Annan tämän jotain mikä on arvokasta täällä maan päällä siunauksiesi vastineeksi." Jonkun ajan kuluttua tulet jättämään lahjoja sydämen halusta, ei sen vuoksi, että odottaisit vastineeksi jotain, mistä todellinen taika alkaa!

Pidä pieni Kiitollisuus Rituaali

Monille pakanoille syksy on kiitollisuuden osoituksen aikaa, mutta Kiitollisuus Rituaalin voit pitää koska tahansa. Paras ajankohta tähän olisi uudenkuun aikaan tai kasvavan kuun aikaan sunnuntaina. Sunnuntaille ei tässä ole varsinaista maagista vastaavuutta, mutta uusi viikko on mukava aloittaa Kiitollisuus Rituaalin jälkeen.


Feng Shuin oppien mukaan tällaisen pysyvän Kiitollisuus Alttarin rakentaminen ja siitä huolehtiminen syventää yhteyttä asioihin joista olet kiitollinen. Alttarilla voi olla esineitä ja kuvia symboloimassa kiitollisuuden aiheista esim. lahjana saatuja esineitä. Siinä voi olla myös Feng Shuin elementit; vesi, tuli, ilma, maa, metalli ja puu symboliikkaa edustamassa tärkeitä elementtejä, joihin luotamme elämässä ja viisaudessa. Tällaiset alttarit nostattavat aina energiatasoa kodissamme.

Kiitollisuus Rituaaliin tarvitset tyhjän kannellisen lasipurnukan, paperilappusia, kynän ja valkoisen kynttilän. Valinnaisesti myös kuivattua basilikaa, laventelia, laakerinlehteä ja/tai kanelia.

Koristele alttarisi tai pieni pöytä tai hyllyn päällinen liinalla sekä runsauteen liitetyillä asioilla kuten vihreän ja kullanvärisillä esineillä, hedelmäkorilla, runsaudensarvella, symboleilla ja kuvilla, jotka edustavat niitä asioita joista olet kiitollinen.
Luo pyhä tila perinteesi mukaan. Voitele kynttilä tai kynttilät lempituoksullasi ja sytytä. Jos työskentelet jonkun sinulle tärkeän jumaluuden kanssa, voit kutsua hänet rituaaliisi. Nostattaaksesi energiaa, lausu jotain tämän tapaista:

Kiitollinen olen tänä päivänä,
Kiitollinen teoissani ja sanoissani
Kiitollinen jumalalliselle Alkulähteelle / Pyhälle Hengelle / Maailmankaikkeudelle ....
Kaikki mitä olen pyytänyt on nyt minun.
Kiitollinen kaikista saamistani siunauksista.
Kiitollinen kaikesta hyvästä joka minulle on annettu.

Voit halutessasi osoittaa kiitollisuutta kanssasi töskenteleville jumaluuksille tai liittää tähän vielä eri elementit:

Kiitän ilman elementtiä kaikista siunauksista ja lahjoista jotka minulle on annettu.
Kiitän tulen elementtiä jne.

Kun energiataso on kohonnut, pohdi hetken runsautta elämässäsi.  Runsaus ei tässä merkitse välttämättä materiaalisia asioita ja taloudellisia saavutuksia, vaan runsaus tulee elämäämme niin monin eri tavoin. Tärkeinä ystävinä, palkitsevana työnä, hyvänä terveytenä. Kirjoita paperilappusille kaikki siunaukset ja mukavat asiat, jotka sinulle on tapahtunut ja tiputa ne lasipurkkiin samalla sanoen Kiitos. Tiputa yrtit sen jälkeen paperilappusten päälle ja sulje kansi. Pitele purkkia käsissäsi, keskity ajatuksiisi sekä kiitollisuuden tunteeseen ja lataa purnukkaa tällä energialla. Kun tunnet olevasi valmis, sulje kansi tiiviisti.

Lausu lopuksi:

Kiitollisuuden asennetta
aion aina mukana sydämessäni kantaa.
Olen siunattu.


Sulje kehä ja pyhä tila perinteesi mukaan ja säilytä purkkia seuraavaan rituaaliin saakka.


2 kommenttia:

  1. Mitä lappusille ja yrteille tehdään seuraavassa rituaalissa? Tämä vaikuttaa ihanalta rituaalilta, jonka haluan ottaa vakituiseen käyttöön. Kiitos kun jaoit sen.

    VastaaPoista
  2. Hei Suvi ja kiitos kommentistasi! Jos purkissa on tilaa voit lisätä seuraavassa rituaalissa kirjoitetut uudet lappuset aikaisempien joukkoon. Jos purnukka alkaa olla jo täynnä, voit joko polttaa lappuset & yrtit ja sirotella tuhkat tuulen vietäväksi. Voit myös haudata ne maahan jonnekkin kodin läheisyyteen esimerkiksi puun juurelle.

    VastaaPoista