perjantai 19. lokakuuta 2018

Planetaariset Tunnit

Loitsuja suunniteltaessa on hyödyllistä ottaa huomioon myös astrologiset yhteydet. Kuunvaiheet ja missä merkissä kuu on minäkin päivänä tuo oman vaikutuksensa päivän energioihin. Jokainen viikonpäivä on tietyn planeetan hallitsema, myös päivän tunnit voidaan jakaa tiettyjen planeettojen kesken.

Planetaarisia tunteja käytettiin keskiaikaisissa grimoireissa tavallisesti kertomaan ajankohtaa, milloin joku asia piti tehdä. Esimerkiksi "Saturnuksen päivänä ja tuntina" tarkoitti lauantaina auringon noustessa.

Suunnittele maaginen ajoitus planetaaristen tuntien mukaan. 

Kun käytät hyödyksi planeettojen vaikutuksia, tarkennat maagisen päämääräsi haluttuun lopputulokseen. Ja mitä enemmän käytät oikeita vastaavuuksia loitsussasi, sitä keskittyneempi on aikomuksesi ja menestyksekkäämpi lopputulos. Planetaarinen ajoittaminen tuo tarkkuutta ja suunnittelua maagiseen työskentelyyn. Kun suunnittelet milloin loitsusi teet, käytät enemmän aikaa valmisteluihin ja siten myös enemmän energiaa itse työskentelyyn. Planetaariset tunnit ovat hyödyllisiä silloin kun asiallasi on kiire etkä voi odottaa ideaalia kuunvaihetta tai sopivaa viikonpäivää tai jos haluat lainata lisää energiaa ajoituksen tueksi.

Planetaariset tunnit ovat tunteja päivässä, jotka ovat liitetty eri planeettoihin ja niiden astrologisiin vaikutuksiin. Se on muinainen egyptiläinen tapa jakaa päivän tunnit ja tunnetaan nimellä kaldealainen järjestys. Se on aina sama; Saturnus, Jupiter, Mars, Aurinko, Venus, Merkurius, Kuu.

Planetaaristen tuntien laskeminen

Planetaaristen tuntien laskeminen vaatii vähän matematiikkaa, mutta se näyttää monimutkaisemmalta kuin oikeastaan on. Maaginen päivä mitataan auringonnoususta auringonlaskuun. Aika auringon nousun ja laskun välillä jaetaan 12 yhtä pitkään osaan saadakseen planetaarisen tunnin keston. Planetaarinen tunti ei siis ole 60 minuuttiia. Auringon rytmi muuttuu päivittäin ja se vaihtelee suuresti vuodenajan mukaan. Päivän ensimmäinen tunti edustaa aina kyseisen viikonpäivän planeettaa. Maanantain päivätunnit alkavat Kuulla, Tiistaina Marsilla jne. ja jatkuvat oikeassa järjestyksessä niin, että osa planeetoista on kahteen kertaan. Yön tunnit auringonlaskusta auringonnousuun alkavat tämän jälkeen siitä planeetasta johon päivän tunnit päättyivät. Esimerkiksi sunnuntai päivätunnit: Aurinko, Venus, Merkurius, Kuu, Saturnus, Jupiter, Mars, Aurinko Venus, Merkurius, Kuu, Saturnus. Ja yötunnit: Jupiter, Mars, Aurinko, Venus, Merkurius, Kuu, Saturnus, Jupiter, Mars, Aurinko, Venus, Merkurius.Saturnus - Lauantai : pitkän tähtäimen suunnitelmat, päämäärät, ura, suojelu
Jupiter - Torstai : runsaus, vauraus, onni, hedelmällisyys
Mars - Tiistai : rohkeus, intohimo, puolustus, oikeudenmukaisuus
Aurinko - Sunnuntai : menestys, onnellisuus, parantaminen, fyysinen energia, vahvuus
Venus - Perjantai : rakkaus, ystävyys, ihmissuhteet, kauneus, koti, juhlat
Merkurius - Keskiviikko : opiskelu, koulutus, laki-asiat, kommunikointi, viisaus
Kuu - Maanantai : psyykkiset kyvyt, tunteet, hedelmällisyys, perhe, loma, puutarhanhoito


Julkaistu Lehto Ry:n Seita jäsenlehdessä, teksti Johanna Pääkkönen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti