maanantai 18. maaliskuuta 2013

Jerikon Ruusu


Ylösnousemuskasvi, Jerikon Ruusu (Anastatica hierochuntica ja Selaginella lapidophylla) on pyhä kasvi ja sitä pidetään myös itsessään talismaanina. Sitä kutsutaan myös mm. Jerusalemin Ruusuksi, Dinosaurus kasviksi, Loihtimisruohoksi, Pyhän Neitsyt Marian kukaksi. Se symboloi ja uudistaa vaurautta, rauhaa sekä onnea ja tähän maagiseen kasviin liittyy paljon erilaisia tapoja ja rituaaleja eri uskonnoissa.

Tämä monella lailla kiehtova ja arvoituksellinen kasvi kasvaa äärimmäisissä olosuhteissa. Se kasvaa luonnonvaraisena Pohjois-Afrikassa, Aasiassa, Meksikossa ja Lähi-Idässä. Se elää jopa 50 vuotta ilman vettä. Ilman vettä kasvi käpertyy kuivaksi palloksi ja vaipuu uinuvaan tilaan. Saadessaan vettä kasvi avautuu jo parissa tunnissa ja muutamassa päivän päästä kasvi on vironnut täysin ja muuttunut vihreäksi. Vihreänä ollessaan se puhdistaa myös ilmaa.

Kun työskentelet Jerikon Ruusun kanssa huomaa, että luonnonhenki on sitoutuneena tässä kasvissa. Uinuvassakin tilassa voit tuntea siitä lähtevän huikean energian! Henki on hyvin samantyyppinen kuin keijut. Kasvi voi paljastaa sinulle jopa nimensä, pidä se vain omassa tiedossasi.


Herättääksesi kasvin henkiin voit käyttää seuraavanlaista rituaalia

Yksinkertaisesti tervehdi ajatuksen välityksellä kasvia ja toivota se tervetulleeksi kotiisi. Ota syvä astia ja laita siihen vettä. Jotkut käyttävät mieluiten kristallimaljaa ja elävää vettä, kuten lähdevettä, sadevettä tai purovettä. Vettä tarvitsee olla vain sen verran, että juuret peittyvät. Tiputa astian pohjalle pariton määrä kolikkoja. Vaihda kolikot, kun tunnet Jerikon Ruusu on energisoinut kolikot.
Kolikkoja ei käytetä, vaan ne lahjoitetaan sitä tarvitseville symbolina maailmankaikkeudelle, että annat odottamatta saadaksesi jotain. Maailmankaikkeus toimii periaatteella kun annat niin saat. Voit myöskin ostaa jotain ja lahjoittaa sen jollekulle, joka sitä oikeasti tarvitsee.

Aseta kolme kynttilää kolmion muotoon kasvin ympärille. Voit polttaa mieleistäsi suitsuketta. Hiljenny hetkeksi ja voit siunata veden asettamalla kätesi sen yläpuolelle ja keskittymällä siihen.
Laita sitten kasvi astiaan ja lausu mielessäsi tai ääneen siunaus tälle kasville ja pyydä kasvin henkeä ja voimaa tuomaan sinulle vaurautta, siunausta, rauhaa ym. Anna kynttilöiden palaa loppuun.


Vaihda vesi aina tiistaisin, perjantaisin tai sunnuntaisin, aina viikon välein ettei vedestä tule seisovaa. Nämä päivät ovat parhaita myös herättää kasvi eloon. Älä heitä vettä pois ja vaan lisää sitä moppiveteen. Voit kaataa veden myös ulkorappusille tuomaan vaurautta taloon tai pestä vedellä ulko-ovesi ja eteisesi. Pesemällä kotisi Jerikon Ruusun vedellä kutsut kotiisi vaurautta ja runsautta. Voit pestä sillä myös kätesi saadaksesi henkilökohtaista siunausta. Vettä voi pirskotella ympäri kotia poistaaksesi negatiiviset vaikutukset kodista ja  tuodaksesi rauhaa ja harmoniaa tilalle. Kotona voit sijoittaa Jerikon Ruusun eteiseen, mutta jos sinulla on alttari omistettuna henkiselle työlle, haluat ehkä asettaa sen sille.
Veteen voi laittaa myös kristalleja, puolijalokiviä, simpukoita tai mitä tahansa talismaaneja voimaantumaan 28 päiväksi. Jos annat tälläisen talismaanin jollekulle, älä ota rahaa vastaan näistä talismaaneista. Ne ovat lahjoja aavikon hengeltä, jotka eivät ole maksaneet sinulle mitään. Antamalla saat myös itse, se on Puoleensa Vetämisen Laki.

Älä kastele kasvia liiaksi, liiallinen märkyys alkaa muodostaa hometta kasvin pinnalle. Kasvi pitää lämpimästä kasvupaikasta, mutta älä aseta sitä suoraan aurinkoon. Koska Jerikon Ruusu on aavikkokasvi, on sille luonnonvastaista pitää se jatkuvasti virkeänä. Anna sille kerran kaudessa 2 viikon lepoaika, jolloin se saa kuivahtaa ja uinua.

Toivomusloitsu

Kun Jerikon Ruusu on avautuneessa tilassa, kaada vesi maahan. Anna sille jokin lahja, sytytä kynttilä, suitsuke tms. mikä sinusta parhaimmalta tuntuu. Ota pala paperia ja kirjoita sille toiveesi. Taittele paperi itseesi päin ja aseta se kasvin keskelle. Pyydä Jerikon Ruusua auttamaan saadaksesi toiveesi toteutumaan. Anna kasvin sitten käpertyä kiinni ja uinahtaa. Kun toiveesi on toteutunut, herätä kasvi antamalla sille vettä ja anna sille sama lahja kiitokseksi kuin alussakin.

Kodin Rauha

Aseta Jerikon Ruusu kristallimaljaan ja lisää lähdevettä. Voit lisätä veteen hieman Siunattua Vettä. Voitele vaaleansininen kynttilä "Kodin Rauha" öljysekoituksella ja sytytä kynttilä. Anna sen palaa loppuun asti. Voit lukea Psalmin 62 tai jonkin muun omasanaisen rukouksen päivittäin, kun kasvi heräilee uinuvasta tilastaan. Tämä loitsun sanotaan olevan paras aloittaa maanantaina.5 kommenttia:

 1. Hei!
  Mistä Jerikon Ruusuja voi ostaa ja minkä hintaisia ne ovat?

  VastaaPoista
 2. Hei!
  Jerikon Ruusuja on ollut LoitsuPuodissa myynnissä hintaan 10€ kpl. Tällä hetkellä ne ovat valitettavasti loppu, mutta voisin hankkia niitä taas lisää. Seuraile tilannetta!

  VastaaPoista
 3. Jos tuota kaikkea ei tee, niin tuleeko huonoa onnea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Irmeli! Ei tuo huonoa onnea. Kirjoittamani rituaalit ja vinkit ovat ehdotuksia, joilla hyödynnät Jerikon Ruusun voimaa.

   Poista
 4. Mitä tapahtuu luonnonhengelle jos kasvi kuolee?

  VastaaPoista