lauantai 19. marraskuuta 2022

Pimeä Kuu - kuunkierron viimeinen vaihe

Kun kuunkierto on tullut päätökseensä, kuu on täysin pimeä ja näkymättömänä taivaalla, pakanallisesta näkökulmasta tätä kutsutaan pimeäksi kuuksi. Yleisesti astronomisesta näkökulmasta tätä vaihetta kutsutaan uudeksikuuksi, mutta uusi kuu syntyy itse asiassa vasta, kun ensimmäinen valonpilkahdus tulee kuusta näkyväksi. Tämän näemme kauniina, kapeana kuunsirppina öisellä taivaalla. Uusikuu käsitteenä on monelle tutumpi ja saatetaan ajatella, että uusikuu ja pimeä kuu ovat sama asia, koska tavallisesti kalenterissa uusikuu on merkitty mustalla pallolla. Pimeän kuun vaihe kestää 1,5 - 3,5 päivää riippuen ekliptisestä latitudesta.

Mustaksi kuuksi kutsutaan taasen toista uuttakuuta, joka osuu samalle kalenterikuukaudelle. Vaikka musta kuu ei ole tähtitieteellinen termi, sitä juhlivat pakanat, noidat ja luonnonuskontojen harjoittajat. Tämä toistuu noin 33 kuukauden välein.


Laskevan kuun ajan energiaa on voitu hyödyntää irti päästämisen apuna. Kuunkierron tullessa lopuilleen on hyvä ottaa hetkeksi omaa aikaa, hidastaa ja hiljentyä. Hiljaisuus on pimeän kuun avainsana. Tämä on aikaa jolloin voimme omaksua kaikki oppimamme ja kerrata mitä olemme saavuttaneet viimeisen kuunkierron aikana. On aika matkustaa itseemme, kuunnella sisäistä ääntämme, pohdiskella ja tehdä itsetutkiskelua. Pimeä kuu on yksityinen, intiimi ja täynnä syvyyttä. Pimeää kuuta pidetään voimakkaimpana ajankohtana sieluntutkimukselle, kun kuun kasvot ovat piilossa, intuitiivinen ja psyykkinen minä pääsee esiin.


Pimeän kuun teemoja ovat sielun etsintä, itsetutkiskelu, pohdiskelu, mietiskely, karkottaminen, suoja, puhdistaminen johtopäätökset, karman vapauttaminen irtipäästäminen, meditaatio, intuitio, rentoutuminen, tyyneys, hiljaisuus, rauha, keskittyminen, syventäminen, lepotila, yksinoloaika

Pimeän kuun aikaan hidasta ja vetäydy viettämään hetkeksi omaa hiljaista aikaa, mietiskele ja kirjoita ajatuksiasi muistiin. Varjotyöskentely sopii erinomaisesti pimeän kuun aikaa ja voit myös nostaa itsellesi tarotkortteja tai riimuja neuvoksi ja opastukseksi. Muita pimeän kuun aktiviteetteja voivat olla esimerkiksi puhdistuskylpy tai -sauna, loitsu liittyen pimeän kuun teemoihin, tutustua tummiin jumalattariin kuten Hekate, Lilith, Kali ja Baba Yaga. Istu pimeässä ja meditoi, sytytä sitten kynttilä täyttämään pimeä tila valolla. Pidä sometaukoa ja vetäydy hetkeksi ylläpitämään vain omaa tilaasi.





Paasto ja puhdistusprosessit ovat osa monia erilaisia henkisiä, shamanistisia ja maagisia perinteitä. Pimeän kuun ajankohtana voimme suorittaa pienen hengellisen paaston. Näin annamme kehomme parantua ja toivotamme uuden energian tervetulleeksi, kun kuu

alkaa pian taas kasvaa. Tee tilaa mielen ja hengen puhdistumiselle, jotta olet valmis vastaanottamaan.


Paasto on samalla henkinen kokemus ja saatat tuntea paljon emotionaalista puhdistumista tuona aikana. Paaston ajan voit syödä vähän kevyemmin, haluat ehkä poistaa lihan tai jättää jopa kaikki eläinperäiset tuotteet ruokavaliostasi. Tai kokeile jättää sokeria, kofeiinia ja valkoista vehnää vähemmälle. Voit myös kokeilla mehupaastoa tai monodieettiä. Tunnustele kehoasi, mikä tuntuu hyvältä sinun kohdallasi.


Aivan samalla tavoin, kun uudenkuun aika on erinomainen hetki valjastaa kasvavan kuunvoima ja asettaa tavoitteita tulevaisuudelle, on hyvä myös pysähtyä kertaamaan mennyttä kuunkiertoa juuri ennen uuden kuun syntyä. Saavutimmeko tavoitteemme? Mitä opimme edellisestä kuunkierrosta? Teimmekö muutoksia joita asetimme edellisen kuunkierron lopussa? Kun olemme heijastelleet aiempia kuunkiertokokemuksia voimme sen jälkeen asettaa suunnan seuraavalle kuunkierrolle ja uuden syklin tuomille mahdollisuuksille. Voit asettaa aikomuksia, jotka tuovat sinut harmoniaan itsesi kanssa kasvavan kuun aikana.

Pimeys on luonnollista ja se voidaan kohdata aikakauden lopetuksena ennen seuraavaa uutta alkua. Pimeä kuu muistuttaa meitä luonnon kuoleman ja uudestisyntymisen syklistä, sillä jokainen pimeä kuu on mahdollisuus uudistua ja valmistaa sinua aloittamaan kuin alusta, kun teet sen tietoisesti. Tee tästä pyhä aika itsellesi joka kuukausi!

Millainen on sinun Pimeän Kuun rituaalisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti