sunnuntai 11. lokakuuta 2015

KiitollisuusPäiväkirja


Olen aikaisemminkin kirjoittanut kiitollisuudesta ja halusinkin nyt jakaa tämän vinkkini myös teille.
Haluan kannustaa sinuakin kiittämään ja kirjoittamaan nuo asiat joista olet kiitollinen Kiitollisuuspäiväkirjaasi. Oli kyseessä sitten pienet tai isot asiat. Tätä kautta alat nähdä enemmän hyvää. Ja sitä kautta myös toiveesi alkavat toteutua.. 

Mistä siis on kyse Kiitollisuuspäiväkirjassa?

Kyse on yksinkertaisesti tosiasiasta: jos et ole kiitollinen, et voi saada mitään lisää. Saadaksesi sinun on annettava. Se on laki. Kiitollisuus on kiitoksen antamista. Jos et kiitä, katkaiset yhteytesi taikavoimaan ja estät itseäsi saamasta kaikkea sitä mitä haluat. Kiitollisuus on tunne. Äärimmäisen tavoitteesi kiitollisuuden harjoittamisessa on siis tuntea tietoisesti niin paljon kiitollisuutta kuin mahdollista, sillä tunteesi voima on se joka lisää elämääsi taikavoimaa. Se tarkoittaa, että kun tunnet kiitollisuutta, elämääsi vaikuttava tulos on yhtä suuri tuota asiaa kohtaan. Mitä aidompi tunteesi on ja mitä vilpittömämmin olet kiitollinen, sitä nopeammin elämäsi muuttuu.

Miten kirjoitat Kiitollisuuspäiväkirjaa

Ohjeeni on hieman erilainen kuin yleiset ohjeet Kiitollisuuspäiväkirjan kirjoittamiseen antaa. Olen lisännyt siihen manifestoimista ja magiaa kiitollisuuden aiheiden listaamisen rinnalle.

Hanki kaunis vihko tai pieni muistio, johon kirjoitat joka päivä ainakin 5 asiaa joista olet kiitollinen. Kirjoita nämä aukeaman vasemmalle sivulle. Aukeaman oikealle sivulle kirjoita saman verran asioita joita toivoisit. Jos haluat esimerkiksi ostaa uuden talon, älä kirjoita "Haluaisin ostaa uuden talon" vaan kirjoita se muotoon "Olen kiitollinen uudesta talostani." Muista kirjoittaa asiat yksityiskohtaisesti, koska silloin saatat saada jotain sinne päin. Jatka kirjoittamista niin kauan kuin aukeamia riittää. 


Syyskuiseen Mabon sapattiin liittyy kiitollisuus isona osana noitien vuodenkiertoa, joten ajattelin tämän olevan hyvä liittää Mabonin vieton yhteyteen. Haastoin ryhmässäni muitakin mukaan kirjoittamaan Kiitollisuuspäiväkirjaa syyskuun ajan ja peilasimme lokakuussa miten asiat olivat muuttuneet, miten omat tunteemme ja ajatuksemme olivat muuttuneet.

Palaute oli mahtavaa! Moni sanoi, että kun tuohon kiitollisuuteen kiinnitti päivittäin huomiota, olo oli positiivisempi, onnellisempi ja kiitollisempi kuin aikaisemmin. Huomattiin kuinka paljon meillä on kiitoksen aiheita, pieniä ja suuria. Kiitollisuudenaiheista kirjoittaminen teki siitä voimallisempaa ja juhlallisempaa.
Ja kuinka nopeasti se alkoikaan tuottaa tulosta! Useampi, minä mukaanlukien, huomasi kuinka oikean sivun toiveet alkoivat toteutua jo syyskuun aikana. Ne vaihtelivat omista tavoitteista, maalliseen materiaan ja tilanteisiin. Tästä taisi jäädä monelle niin hyvä kokemus, että tulemme kirjoittelemaan Kiitollisuuspäiväkirjaa vielä jatkossakin.

Aloita Sinäkin oma Kiitollisuuspäiväkirjasi! Huomenna on hyvä päivä aloittaa :)

8 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Olen kiitollinen <3

  VastaaPoista
 2. Sinun blogisi on ihana!💕 niin monipuolista tietoa ja kauniisti kirjoitettuna. Sinulla on uskomattomia taitoja.😊 itse olen ihan hiljattain ruvennut myös pitämään blogia (www.willaharmaja.blogspot.fi ) jossa kerron mm selvätuntoisuudestani. Ihana, että löysin sun blogin. Siskoni kanssa eilen vaikka kuinka monta postausta luettiin ja ihasteltiin blogiasi 💖 näille sivuille palaan vielä monta kertaa. Loitsu puoti on taianomainen ja aivan mielettömän upeita juttuja teet.odotan innolla uutta postausta. Kaikkea hyvää sinulle ja magian täyteistä syksyä 😊😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Pauliina ihanasta viestistäsi! 😊 Mulle voi lähettää toivomuksia aiheista niin kirjottelen niistä lisää mistä lukijat haluavat lukea. Kävin kurkkaamassa blogiasi, sulla kiva tyyli kirjottaa ja kuvat kauniita. Taianomaista syksyä! 🍁

   Poista
 3. Sinun blogistasi on tullut minulle vakio lukukohde 😍 Parhaita ja mielenkiintoisimpia lukemistani blogeista 😊 Ihan huippu idea mm tuo kiitollisuus päiväkirja. Olen sen innoittamana ruvennut pitämään myös kiitollisuus päiväkirjaa ja vaikutukset ovat uskomattomia! 😮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas, saan kommenteistasi lisää inspiraatiota kirjoittaa �� Olen myös lukenut blogisi tekstejä iltasaduiksi tyttärelleni, joka on siinä iässä, että kummitusjutut kiinnostavat suunnattomasti.

   Poista
 4. Kiitos sinulle myös kivasta palautteestasi 😊

  VastaaPoista
 5. Oi, ihana kuulla, että blogini on toiminut iltasatuna tyttärellesi 😊💖 Mukavaa kuulla, että saat inspiraatiota blogistani. Voin sanoa vilpittömästi, että sama toimii toisinkin päin. Katsos, taas täällä hengaan 😂

  VastaaPoista