tiistai 30. huhtikuuta 2013

Tarot Korttien Puhdistuksesta ja SäilytyksestäKortit olisi hyvä puhdistaa aina ennen uuden pakan käyttöönottoa tai jos olet ostanut tai saanut käytetyn korttipakan. Myös pitkään käytössäsi olleet kortit olisi hyvä aika ajoin puhdistaa, kun alkaa tuntua siltä, että ne kaipaavat "tuuletusta". On tärkeää ylläpitää positiivista yhteyttä kortteihin puhdistamalla ne energeettisesti. Varsinkin jos teet tulkintoja myös muille ihmisille, kortit olisi hyvä puhdistaa useammin kuin omassa henkilökohtaisessa käytössä olevat. Jos annat asiakkaasi koskettaa kortteja, esimerkiksi jos pyydät häntä valitsemaan pakasta kortteja luennan aikana, pikapuhdistus olisi hyvä heti luennan jälkeen.

Mistä sitten tietää, koska olisi hyvä ajankohta puhdistukselle? Kortit voivat yksinkertaisesti lakata kertomasta mitään. Kun sinusta alkaa tuntua, että korttien viestit alkavat olla epäselviä, ne tuntuvat jotenkin raskailta ja "tahmeilta", luenta jää pinnalliseksi tai tunnet, että yhteytesi kortteihin on kadonnut, silloin on hyvä aika puhdistaa pakka.  Joskus voi olla pitkäkin aikaväli, kun otat kortit seuraavan kerran esille, silloin on hyvä vahvistaa taas yhteyttä kortteihin. Puhdistuksen jälkeen voit esimerkiksi asettaa kortit yöpöydällesi tai nukkua pakka tyynyn alla, vahvistaen jo olemassa olevaa yhteyttä.

Ilma

Suitsukkeista paras tähän on tietysti salvia, jolla on voimakkaasti puhdistava vaikutus. Voit käyttää koko pakkaa tai perusteellista puhdistusta tehdessäsi jokaista korttia yksitellen molemmin puolin savussa. Kortteihin jää salviantuoksu joksikin aikaa, mutta hälvenee yleensä muutamassa päivässä. Muita hyviä puhdistavia yrttejä on esimerkiksi kataja, seetri ja maarianheinä.
Varsinkin kesällä on ihanteellista jättää kortit ulos hetkeksi aikaa johonkin sopivaan paikkaan puhdistumaan ja latautumaan. Anna raikkaan tuulen puhaltaa raskaat energiat pois korteistasi.

Vesi

Sekoita teelusikallinen merisuolaa kupilliseen vettä. Täytä sumutepullo vedellä ja sumuta kevyesti kortteja. Pieni määrä riittää, ei ole tarkoitus kostuttaa kortteja, etteivät ne mene pilalle.
Joskus kortit kaipaavat fyysistäkin puhdistusta, silloin pyyhi kortit yksitellen nihkeällä suolavedessä kostutetulla pyyheellä ja kuivaa ne sen jälkeen.

Tuli

Tuli on myös puhdistava elementti. Voit käyttää kortit kynttilänliekin päällä, mutta ole varovainen, etteivät kortit syty palamaan. Pikainen käyttäminen liekin yllä riittää.

Maa

Maa-elementtinä käytettävän suolan on oltava puhdasta meri-, vuori- tai ruususuolaa. Nämä suolat ovat kristallien toinen muoto. Aseta kortit tasaiselle alustalle tai pöydälle ja ripottelee suolaa ringiksi korttien ympärille ja muutama hyppysellinen korttien päälle. Anna suolan imeä negatiiviset energiat 24 tunnin ajan. Jotkut laittavat kortit kulhoon ja peittävät ne kokonaan suolalla.

Visualisointi

Pese kätesi ensin suolavedellä ja pitele sitten pakkaa käsissäsi, sulje silmäsi ja rentoudu. Hiljenny hetkeksi, kunnes mieli on tyhjä ajatuksista. Keskity pelkästään kortteihisi ja kuvittele kuinka Maailmankaikkeuden energia välittyy kauttasi kortteihin puhdistaen ne valkoisella valolla kaikesta matalavärähteisestä energiasta. Jos sinulla on tapana kutsua enkeleitä, voit pyytää vaikkapa Arkkienkeli Mikaelia puhdistamaan korttisi.
Jos olet Reikihoitaja, voit myös reikittää korttejasi ja antaa parantavan energian latautua kortteihin. Myös muut energiahoitomuodot soveltuvat tähän yhtä hyvin!

Kuun ja Auringonvalo

Täysikuun valo on paras ja voimakkain ajankohta puhdistaa kortit. Jätä kortit yöksi sellaiseen paikkaan, missä ne voivat kylpeä kuunvalossa mahdollisimman kauan. Auringonvalo taas energisoi ja lataa kortit, joten jätä ne myös auringonvaloon muutamaksi tunniksi, kun kuunvalo on ne ensin puhdistanut. Kuun feminiininen ja auringon maskuliininen energia tasapainottavat korttisi.

Kristallit

Voit asettaa kristallit ympyrän muotoon ja laittaa pakan kivipiirin keskelle. Tähän tarkoitukseen hyviä kristalleja ovat fluoriitti ja vuorikristalli. Jos sinulla on vain yksi kristalli, voit laittaa sen pakan päälle. Yksi tehokas puhdistuskeino kristalleihin liittyen on akaattilevy, joka imee itseensä negatiivista energiaa. Aseta pakka levyn päälle ja anna akaatin tehdä tehtävänsä. Anna kivelle/kiville vuorokausi aikaa puhdistaa ja tasapainottaa energiat. Kristallit voidaan asettaa pöydälle myös luennan ajaksi.

Koputtaminen

Jotkut uskovat korttien puhdistuvan kun koputat pakkaa kolme kertaa. Tämän helpon ja nopean puhdistustavan voit tehdä vaikka joka luentakerran jälkeen.

Järjestäminen

Järjestä pakka numerojärjestykseen ja anna pakan olla päivän pari rauhassa.

Tässä on osa erilaisista pakan puhdistustavoista, joista voit käyttää yhtä tai useampaa. Tee niin kuin itsestäsi parhaimmalta tuntuu. Näitä voit soveltaa myös erilaisten enkeli- tai oraakkelikorttienkin kanssa.

SÄILYTTÄMINEN

Tarotkortit kannattaa säilyttää omassa, niille varatussa paikassa. Anna korteille "koti". Tällä tavoin et ainoastaan huolehdi korteistasi fyysisellä tasolla vaan myöskin energiatasolla. Näin kortit eivät vedä itseensä sitä energiaa, mitä kulloinkin niiden ympäristössä on. Tällä ehkäiset myös sen, ettei pakasta hukkuisi kortteja. Jos kuljetat kortteja mukanasi, kortit pysyvät pidempään hyväkuntoisina, kun ne ovat vähintään alkuperäisessä rasiassaan.

Järjestä pakka joka luennan jälkeen Iso Arcana pakan päälle ja Pieni Arcana pakan alle. Kortteja ei tarvitse laittaa numerojärjestykseen, mutta aseta kaikki kortit oikeinpäin, varsinkin jos käytät myös käänteisiä kortteja. Tällä tavoin voit aloittaa seuraavan luennan ns. puhtaalta pöydältä eivätkä edellisen luennan energiat sekoitu uuden luennan mukaan.

Voit kääriä kortit johonkin luonnonmateriaalista tehtyyn kankaaseen tai pussiin kuten silkkiin, pellavaan tai puuvillaan. Voit käyttää samaa kangasta myös alustana tulkintoja tehdessäsi.
Kortit voi säilyttää myös jossain kauniissa puisessa rasiassa. Tällaisia juuri tarotkorttien kokoisia rasioita on myynnissä monissa alan verkkokaupoissa ja liikkeissä. Pääasia on luonnonmukaisuus ja luonnonmateriaalit. Toki voit säilyttää korttejasi kauniissa peltirasiassa, jos sillä on sinulle tunnearvoa! Sanotaan, että silkki ja tammi ovat parhaita materiaaleja tarotkorttien säilyttämiseen.
Rasiaan tai kankaan sisään voit laittaa tarotkorteille selvänäköisyyttä ja psyykkisiä kykyjä lisäävän kristallin tai yrttejä. Kivistä tällaisia voi olla esimerkiksi ametisti, kuukivi tai obsidian ja yrteistä esimerkiksi pujo, kaneli, tähtianis. Kokeile eri vaihtoehtoja ja löydä niistä itsellesi sopivin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti