sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Maagiset Kylvyt

Rituaalikylvyt ovat ikivanha tapa. Niissä yhdistyy elementtejä Amerikan intiaanien kasvitietämyksestä, afrikkalaisten ja eurooppalaisten kansanmagian perinteistä sekä uskonnollisista tavoista. Vanhimmat rituaaliset puhdistautumistavat ovat sisältäneet meri-, lähde- tai jokivettä, johon on lisätty yrteistä, puunkuorista, juurista, suolasta ja mineraaleista valmistettua keitettä.
Rituaalikylpyjen tarkoitus ei ole puhdistaa kehoa fyysisestä liasta vaan kyseessä on henkinen puhdistautuminen. Maaginen kylpy on tehokas työväline myös henkisen tietoisuuden lisäämiseksi, toivottujen asioiden puoleensa vetämiseksi, parantumisen nopeuttamiseksi ja suojelun vahvistamiseksi. Kylvyn voi ottaa ennen maagista työskentelyä tai rituaalia, mutta sen voi ottaa myös henkisen kehon tasapainottamiseksi. Mikä sen parempaa kuin aloittaa sapatinvietto maagisen kylvyn jälkeen puhtaissa vaatteissa!
Maaginen kylpy on helppo tapa houkutella mieluisia asioita elämäänsä tai poistaa vähemmän mieluisia. Uskotaan, että rituaalikylpy muuttaa henkistä olemusta ja omaa värähtelyä muuttaen haitallisina koetut vaikutukset positiivisiksi ja siten se auttaa vetämään puoleensa toivottuja asioita. Kylpiessä voi tietoisesti kutsua toivottuja vaikutuksia ja antaa siten hyvälle onnelle, rakkaudelle ja vauraudelle mahdollisuuden astua omaan elämään. Yrtit, kukat, tuoksut ja muut ainekset, jotka lisätään kylpyyn, tulisi valita niin, että ne vastaavat sekä symbolisesti että vaikutuksiltaan haluttua päämäärää. Voit myös ottaa huomioon, mikä viikonpäivä ja kuunvaihe olisi kylvylle sopiva.
Henkinen puhdistautuminen on aika ajoin tarpeellista, sillä olemme joka päivä erilaisten ihmisten ja paikkojen ympäröimänä, ja jotkut niistä kantavat hyvinkin raskasta energiaa. Osa tästä energiasta tarttuu myös meihin ja jollemme puhdistaudu siitä, se takertuu meidän omaan energiakenttäämme. Ajan kanssa raskas energia kasaantuu ja alkaa vaikuttaa elämämme eri osa-alueisiin heikentävästi. Rituaalikylpy puhdistaa mielen, tunteet ja koko olemuksen poistamalla sellaisia vieraita elementtejä, joita saattaa tietämättäänkin kantaa mukanaan. Rituaalinen kylpeminen on  erityisen suositeltavaa, jos olet kokenut toistuvasti takaiskuja, epäonnea, masennusta, levottomuutta tai pelkoa.
Maagista kylpyä varten valitse päämäärääsi vastaavat yrtit, suola ja eteeriset öljyt. Joidenkin traditioiden mukaan aineksia tulisi olla pariton lukumäärä. Varaa kulho johon laitat valitsemasi ainesosat. Keitä vettä ja kaada kiehuva vesi niiden päälle. Yrttien annetaan hautua 15 minuutin ajan. Jäähtymisen aikana vesi latautuu sen parantavilla vaikutuksilla. Jos käytät tuoreita kukkia ja yrttejä, hiero niitä ensin käsissäsi ja lisää vasta hieman jäähtyneeseen veteen. Jos haluat käyttää eteerisiä öljyjä, lisää nekin vasta kun vesi on hieman jäähtynyt. Siivilöi lopuksi yrtit haudukkeesta.
Valmistellessasi kylpyä pese kylpyamme puhtaaksi ja peseydy ensin suihkussa. Sytytä kynttilöitä, jotka vastaavat väriltään kylpysi tarkoitusta, esimerkiksi punaisia rakkauden houkuttelemiseen, valkoisia puhdistautumiseen ja vihreitä vaurauden lisäämiseksi. Voit sytyttää myös suitsukkeen palamaan ja laittaa taustalle rauhallista musiikkia tai kylpeä hiljaisuudessa. Täytä amme vedellä ja lisää mukaan yrttikeite. Siunaa vesi ennen kuin astut kylpyyn. Istuuduttuasi ammeeseen kauho vettä käsillä pääsi päälle seitsemän kertaa. Lausu ongelmasi, josta haluat peseytyä pois tai toiveesi, jonka haluat vetää puoleesi. Rentoudu ja nauti kylvystä ainakin vartin verran samalla visualisoiden haluamaasi päämäärää.


Jos sinulla ei ole kylpyammetta, voit suorittaa rituaalisen kylvyn myös suihkussa. Kaada keite pesuvatiin ja lisää sopivan lämpöistä vettä. Peseydy ensin suihkussa ja kaada lopuksi pienemmällä astialla yrttiseosvettä päällesi seitsemän kertaa. Kylpyä voi soveltaa myös jalkakylpynä.
Älä pese tai huuhtele itseäsi enää suihkun tai kylvyn jälkeen. Parhaimman tuloksen saavuttamiseksi ihon annetaan ilmakuivua rituaalikylvyn jälkeen. Voit kietoa pyyhkeen hiuksiisi ja pukea kylpytakin päälle, ettei sinulle tule kylmä, mutta älä kuitenkaan kuivaa itseäsi pyyhkeellä.
Joidenkin traditioiden mukaan pieni osa kylpyvedestä tulisi säästää, ennen kuin lasket kylpyveden pois. Jos teit puhdistavan kylvyn, kuvittele ongelmiesi huuhtoutuvan pois avatessasi tulpan ja lausu ”Niin olkoon”. Osa talteen otetusta kylpyvedestä heitetään ulos kohti itää.
Kylpyamme tulisi aina pestä rituaalikylvyn jälkeen puhtaaksi suolavedellä. Voit toistaa kylvyn useampana päivänä peräkkäin, jos tunnet sen olevan tarpeellista. Tee hetkestä erityinen, yhdisty uudelleen elämänvoimaasi, henkeesi ja sieluusi!

MAAGISIA KYLPYRESEPTEJÄ
Ei haittaa, jos sinulla ei ole listan jokaista ainesosaa, kunhan lisäät niitä parittoman määrän kylpyysi.

~ Henkinen Puhdistus ~
energioita puhdistava kylpy

Männynneulasia
Iisoppia
Nokkosta
Basilikaa
Merisuolaa
Omenaviinietikkaa
Ruokasoodaa
Limeviipaleita
Muutama tippa eukalyptuksen eteeristä öljyä

~ Rauhan Tyyssija ~ 
rentouttava kylpy, joka tuo levollisen mielen kiireisen 
ja stressaavan päivän päätteeksi.
Rosmariinia
Basilikaa
Laventelia
Humalankäpyjä
Sitruunaviipaleita tai sitruunan eteeristä öljyä

~ Suojelukylpy ~ 
vahvistamaan henkistä panssaria
Rosmariinia
Laakerinlehtiä
Basilikaa
Fenkolia
Tilliä
Väinönputken juurta

~ Rakkauskylpy ~ 
vedä rakkautta puoleesi
Appelsiininkukkavettä, eteeristä öljyä tai appelsiinin viipaleita
Laventelia
Kardemummaa
Inkivääriä
Ruusun terälehtiä
Rosmariinia
Lipstikkaa
Siankärsämöä
Hunajaa

~ Rahakylpy ~ 
kylve kasvattaaksesi vaurautta
Kanelia
Neilikoita
Basilikaa
Minttua
Inkivääriä
Maustepippuria
Appelsiinin viipaleita tai eteeristä öljyä

~ Pahan Silmän Poisto ~ 
puhdistaudu muiden sinuun kohdistamista pahoista ajatuksista ja kateudesta
Maitoa tai maitojauhetta 
(vuohenmaito on parasta, mutta voit käyttää myös lehmänmaitoa tai kookosmaitoa)
Valkoisen neilikan kukkia
Merisuolaa
Fenkolia
Meiramia
Persiljaa
Koivunlehtiä
Mäkikuismaa
Frankinsensin eteeristä öljyä

~ UudenKuun Näkijä ~ 
rentouttava kylpy, joka herättelee luonnollisia intuitiivisia kykyjä 
ja yhdistää uudenkuun energioihin
1 kupillinen merisuolaa
1/2 kupillista ruokasoodaa
¼ kupillista rautayrttiä
¼ kupillista jasmiinia
7 tippaa sypressin eteeristä öljyä

Kirjoittamani juttu on julkaistu Suomen luonnonuskontojen yhdistys Lehto ry:n Seita-jäsenlehdessä Lokakuu 3/2015Ei kommentteja:

Lähetä kommentti