maanantai 18. marraskuuta 2013

St. Expedite Loitsu


St. Expedite on katolilainen pyhimys. Hänestä tuli suojelija ihmisille, jotka toivoivat nopeita ratkaisuja ongelmiinsa ja niille, jotka halusivat välttää kaikenlaisia viivästyksiä. Kiireelliset syyt ovat siis ajaneet ihmisiä hakemaan St. Expediten apua. St. Expedite auttaa erityisesti raha-asioissa, vaurauteen ja materiaan liittyvissä asioissa. Hänen juhlapäivänsä on 19. huhtikuuta ja lukunsa 3.
On kyseenalaistettu onko St. Expedite ollut edes olemassa. Lisäksi on epäselvää, juontaako St. Expediten nimi nopeiden ja viipymättömien ratkaisujen tuojana, hänen asemaansa nopeiden ratkaisujen suojelijana vai toisinpäin. Piispat ovat yrittäneet lakkauttaa St. Expedite kulttia tuloksetta. Erään legendan mukaan, Expeditus oli roomalainen sadanpäänmies Armeniassa, josta tuli kristitty ja joka mestattiin Diocletianuksen vainojen aikana 303 jKr. Päivänä jolloin Expeditus päätti kääntyä kristityksi, perkele ilmestyi hänelle variksen muodossa ja kehotti lykkäämään kääntymyksen seuraavaan päivään, mutta Expeditus tulistui ja tappoi linnun julistaen: "Tulen kristityksi tänään!" Kuvissa St. Expedite kuvataan nuorena roomalaisena sadanpäänmiehenä, joka pitää ylhäällä ristiä ja murskaa varista jalallaan. Ristissä lukee sana "hodie", joka tarkoittaa tänään latinaksi ja varis kraakkuu sanaa "cras" eli latinaksi huomenna. Polkemalla variksen St. Expedite tuhoaa viivyttelyn, hylkää epävarman huomisen varmalla tämän päivän ratkaisulla.

Kutsu minua, St. Expediteä - loitsu

Tämän loitsun tekemiseen paras päivä on keskiviikko, joka on Merkuriuksen päivä, mutta kiireellisessä tapauksessa voit tehdä sen minä viikonpäivänä hyvänsä.
Etsi sopiva paikka tarvikkeille, esim. pöytä, lipaston päällinen, hylly tai muu vastaava paikka, jolle voit asettaa tavarat loitsua varten. Sen päällä ei tulisi olla muita tavaroita. Paikan pitää olla rauhallinen, niin ettei sinun tarvitse siivota tarvikkeita välillä pois, vaan ne saavat olla siinä niin kauan kuin on tarpeelllista.

Ota paperia, johon kirjoitat tarkalleen mitä pyydät ja toivot, esitä toiveesi mahdollisimman yksityiskohtaisesti. Pyyntö tulisi olla tarpeellinen, ei vain jotain mitä olisi kiva saada. Expedite auttaa vain todellisessa tarpeessa ja kun tarvitset apua nopeasti. Loppuun kirjoita "Näin tapahtukoon, ketään vahingoittamatta" ja kiitä.

Jos sinulla on ylimääräinen pöytäliina, voit asettaa sen pyhimyspöydällesi. St. Expediten lempivärejä ovat punainen, keltainen ja vihreä. Tarvitset kuvan St. Expeditestä, voit tulostaa sen vaikka netistä ja laita se kehyksiin. Lisäksi tarvitset lasillisen vettä, aseta se kuvan oikealle puolelle. Ota seuraavaksi punainen kynttilä ja kaiverra siihen St. Expedite, oma nimesi tai sana kuvaamaan toivettasi (tästä löytyy eri variaatioita). Aseta kynttilä taakse keskelle. St. Expediten kuva siis edessä oikealla ja vesilasi edessä vasemmalla siten, että ne ovat kolmion muodossa. Koputa alttaria kuvan edessä 3 kertaa herättääksesi St. Expediten huomion.

Sano sitten:
"St. Expedite, sinä joka lepäät rauhassa. Käännyn puoleesi ja nöyrästi pyydän sinulta (kerro toiveesi). Expedite, pyydän sinulta nyt, välittömästi tällä sekunnilla. Nopeasti, älä hukkaa päivääkään. Myönnä toiveeni toteutuvaksi. Tiedän voimasi, tiedän sinut työstäsi. Tee tämä puolestani ja lupaan (kerro lupauksestasi, että annat hänelle kakkua, kukkia ja vettä). St. Expedite, nopeuta toiveeni toteutumista!"

Aseta toivomuspaperi kynttilänjalan alle.
Toista pyyntösi kerran päivässä ja kynttilä tulisi palaa joka päivä, kunnes se sammuu. Kun sinun tarvitsee sammuttaa kynttilä, älä puhalla sitä vaan tukahduta liekki.

Kun toiveesi on toteutunut palkitse St. Expedite tuoreilla, punaisilla leikkokukilla, palalla kakkua ja raikkaalla vesilasillisella. Voit sytyttää vielä uuden kynttilän. Jätä nämä pöydälle kolmeksi päiväksi, joka jälkeen voit viedä kakun ulos linnuille ja kaada vesi maahan. Kun kukat ovat kuihtuneet, vie nekin ulos takaisin luontoon.

Pidä huoli, että julkisesti kerrot jollekulle, että Expedite on auttanut sinua! Voit tehdä sen myös nimettömänä netissä vaikkapa jollain keskustelupalstalla tai kommentoida tätä postausta. Keksi itsellesi paras tapa kiittää ja kertoa saaneesi avun. Tämä on erityisen tärkeä kohta sillä ellet kiitä Expediteä, voit menettää saamasi.

1 kommentti: